arrow_drop_up arrow_drop_down
groepstraining

Eindelijk! We mogen weer

Kom je met ons buiten sporten?

Wil jij je ook weer gezond, sterk, fit en energiek voelen?

Na een periode van bijna 3 maanden binnen sporten gaan wij vanaf donderdag 4 maart weer buiten sporten! Eindelijk is het weer toegestaan en daar zijn we ontzettend blij en dankbaar voor. 


Een gezond, fit, sterk en energiek lichaam is wat je in deze tijden wilt hebben en daar helpen we jou graag mee.


De bootcamp trainingen noemen wij bij Believe in 'FIT workouts' die speciaal zijn samengesteld voor vrouwen die zichzelf en hun gezondheid weer op nummer 1 willen zetten. 


Op deze pagina lees jij hoe wij volgens de huidige maatregelen de workouts verzorgen, wanneer wij de FIT workouts geven en hoe jij je kunt aanmelden voor een gratis proefworkout.


Het belangrijkste vinden wij dat jij je in deze tijden veilig voelt en met plezier, uitdaging en op je eigen trainingsniveau kan sporten. Onze workouts zijn altijd zo ingedeeld dat jij geheel op je eigen tempo mee kunt doen. Ook als je totaal geen conditie meer hebt en vanaf 0 begint. 


Wij coachen jou optimaal tijdens de FIT workouts zodat jij met een energiek, trots en enigszins vermoeid gevoel naar huis gaat en tegelijkertijd staat te springen om direct jouw nieuwe FIT workout in te plannen.


Wil jij:

  • Je lichaam weer laten bewegen na de lockdown
  • Je sport routine nieuw leven inblazen
  • Weer vertrouwen krijgen in je lichaam
  • Op je eigen niveau deel kunnen nemen
  • Sporten met gelijkgestemde vrouwen
  • Op een leuke en uitdagende manier aan je doelen werken
  • Even ontsnappen aan het drukke gezinsleven 
  • Jezelf en je gezondheid op nummer 1 zetten

Je eerste FIT workout is altijd gratis

Zo willen wij jou laten ervaren of onze manier van sporten bij jou past

sporten

Kies je eigen workout

Door de geldende maatregelen is het geven van een groepsles nog altijd verboden. Wel mag een instructeur meerdere tweetallen coachen in de buitenlucht. Believe in laat jouw bij aankomst van de locatie zelf een workout kiezen. Je hebt de keuze uit een conditionele workout, kracht workout, full body workout of bbb workout. Je pakt daarbij de behorende trainingsmaterialen, je ontvangt een eigen workout op papier en je voert de oefeningen uit. De coach helpt jou uiteraard bij het doen van de juiste oefeningen en de techniek uitvoering. Zo train je altijd resultaatgericht en werk je aan jouw doelstelling. 
workout

In een park of op een plein

Believe in heeft het unieke concept dat er wekelijks gerouleerd wordt tussen een aantal vaste locaties in Dordrecht. Zo trainen we o.a. in het Wantijpark, Merwesteinpark, Otto Dickeplein, Energieplein, achter het EGM-gebouw en in het Sterrenburgpark. Via het rooster kun jij aflezen waar jij exact wordt verwacht. Handig en simpel!

dordrecht

14 workouts in de week

Wekelijks bieden wij meer dan 12 workouts aan van maandag tot zaterdag zowel in de ochtenden als avonden. Er zal dus altijd een geschikt moment voor jou bij zitten want we snappen als geen ander dat een sportmoment met een druk gezinsleven soms uitdagend is om in te plannen. Op dit moment laten wij per workout 12 leden toe. Als je een proefles wilt ervaren reserveren wij een extra plekje voor jou. Iedere workout heeft een trainingsduur van 45 minuten. Dit is inclusief een warming up en een cooling down. 

workout-buiten

Kom je ook?

Natuurlijk willen wij zoveel mogelijk vrouwen in Dordrecht motiveren en inspireren naar een fit en gezond lichaam. Kan jij ook niet wachten om in de buitenlucht weer lekker te gaan sporten maar is je conditie helemaal weg en zie je er een klein beetje tegenop? Maak je geen zorgen. Onze coaches helpen jou om je sportroutine weer op te pakken en om weer veilig en verantwoord te beginnen met bewegen. Iedere FIT workout kan je volledig op je eigen tempo uitvoeren. 

Vraag je (gratis) proefworkout aan en wij sturen jou een mail om een geschikte dag en tijd in te plannen

Ervaringen

"MIJN CONDITIE IS VELE MALEN BETER."
Wat ik fijn vind aan het sporten bij Believe in is dat het buiten is en afwisselend. In de sportschool hield ik sporten nooit lang vol. Inmiddels ben ik al meer dan 3 jaar lid en ga ik nog steeds met plezier naar de trainingen. Wat het voor mij uniek maakt is de afwisseling van de workouts die je op elk niveau kan uitvoeren. Als doel heb ik weten te behalen dat ik 25 kilo ben afgevallen en mijn conditie vele malen beter is. 
Martine
"IK VOELDE ME LICHTELIJK ONZEKER."
Ik heb al een aantal jaar geen enkele echte sportieve beweging gemaakt. Natuurlijk maakte ook ik mezelf wijs dat ik wel genoeg bewoog en best wel redelijk fit was. Toch heb ik me over laten halen om een proefles bij Believe in mee te maken. Na ruim een half uur zoeken naar een paar sportschoenen stond ik toch echt klaar om op zaterdagochtend te starten. Mijn conditie was een drama en na 10 meter inlopen hing mijn tong op mijn tenen. Daarna volgde de kracht oefeningen. Dat ging me iets beter af en ik kreeg een beetje hoop. Uiteindelijk, toen we klaar waren realiseerde ik me dat de tijd om gevlogen was en ik met een zelfvoldaan gevoel naar huis reed. Zo dat heb ik toch maar gedaan en ik vond het nog leuk ook.
Petra
"IK WAS AL EEN TIJD OP ZOEK NAAR IETS WAT BIJ MIJ PASTE."
Ik vind de lessen heel effectief, er is altijd een gezellige sfeer en ik voel me zelfverzekerd omdat je altijd in je waarde wordt gelaten. Ook al heb ik soms een motivatie dip. Ik vind altijd weer de kracht om te gaan door de leuke lessen en leuke dames. Ik heb het na meer dan 2 jaar nog steeds super naar mijn zin, en ik ben nog lang niet van plan om op te geven!
Kristel

Alleen voor vrouwen

Power to the woman! Train met gelijkgestemde vrouwen ongeacht welke leeftijd of trainingsniveau jij hebt. Ervaar een comfortabel en laagdrempelig gevoel.

Buiten sporten

Je verhoogt de opname van vitamine D. Het versterkt je immuunsysteem. Het verlaagt stress. Het verhoogt je energieniveau. Kom dus snel uit die kleffe sportschool en ervaar de voordelen van buiten sporten.

Onbeperkt trainen

Bij Believe in train je onbeperkt ongeacht welk soort membership jij kiest. Wij bieden wekelijks 14 FIT workouts aan van maandag tot zaterdag. Zowel in de ochtend als avonden.

Met materialen

Je lichaam vrij en functioneel laten bewegen met materialen zorgt ervoor dat jij je spierkracht versterkt en conditieniveau verhoogt. Denk aan dumbells, tubes, kettlebells en sandbags.

Afwisselende locaties

Iedere week is Believe in op verschillende locaties te vinden. Van parkjes tot pleintjes. Via de app wordt jij op de hoogte gehouden van onze afwisselende locaties.

Unieke trainingsvormen

Iedere workout is uniek en gevarieerd. Wil je graag afvallen of een strakker lichaam? Wil jij je techniek of conditie verbeteren? Voor iedere vrouw en voor ieder doel bieden wij een geschikte FIT workout aan.

100% Lesgarantie

Wij bieden 100% lesgarantie. Dit betekend dat wij het gehele jaar door trainen. Ook in de vakantieperiodes. Enkel met feestdagen of noodweer zullen de FIT workouts niet doorgaan.

Persoonlijk

Ons motto is: “Jij bent nummer 1”. En daarbij staat persoonlijke coaching voorop. Wij zorgen dat iedere vrouw veilig, comfortabel en naar eigen niveau deel kan nemen.

Online reserveren

De groepen bestaan uit maximaal 8 leden. Reserveren kan bij Believe in 15 dagen vooruit. Maak een planning wanneer jij komt sporten! Handig voor jou als lid en handig voor onze coaches. Met dit inzicht houden we onze professionaliteit hoog.

Suus & Shirley

"Na twee maanden trainen hadden we niet verwacht dat we al veel verschil zouden merken."

Wij zijn Suus (30) en Shirley (29) en twee maanden geleden zijn we begonnen met de groepslessen bij Believe in. We zijn al een aantal jaar gezellig met elkaar aan het borrelen, maar vonden het ook de hoogste tijd om weer wat fitter te worden.  Shirley had moeite om na haar zwangerschap het sportritme op te pakken, zeker in de coronatijd en schreef zich in voor de gratis proefles bij Believe in. Na een geslaagde les, werd Suus door Shirley onder bepaalde sociale druk gezet. Suus kon natuurlijk niet achterblijven als haar maatje wel fitter werd.


Na de eerste gezamenlijke proefles Tabata werd het ons al snel duidelijk: er moest iets gebeuren aan onze conditie. Door de positieve persoonlijke begeleiding, de kleine groep en de tips voor een goede houding besloten we om door te gaan met de groepslessen.


Ondertussen zijn we twee maanden verder en wordt er getraind op vaste momenten om zo een vast sportritme op te bouwen. Diverse weersomstandigheden, van 35 graden tot non-stop regen, hebben ons nog niet kunnen stoppen. Het is een lekker gevoel om in de buitenlucht te sporten en afgeleid te worden door de natuur, boten die voorbij varen of een lekker zonnetje op je gezicht.


Door de kleine groep en de buitenlucht kunnen wij ons goed focussen op onze eigen doelen. De coaches laten ons op eigen niveau trainen en motiveren je om elke keer weer een stapje verder te gaan. Ook zijn zij erg toegankelijk als je specifieke trainingsdoelen hebt of vragen over voeding.


De lessen zijn erg gevarieerd en zijn geen enkele week hetzelfde, wat ons erg aanspreekt. Omdat de FIT workouts ook nog eens wekelijks wisselen merken wij dat we verschillende spiergroepen trainen. Door deze afwisseling blijft het voor ons uitdagend en zijn onze vaste sportmomenten al een routine in ons leven.


De lessen zijn speciaal voor vrouwen, maar het voelt zeker niet als een theekransje. Er wordt flink getraind en er is af en toe ook ruimte voor een lach (en een traan, haha).


Uiteindelijk is het resultaat natuurlijk ook belangrijk. Na twee maanden trainen hadden we niet verwacht dat we al veel verschil zouden merken. Meer energie, fitter, gespierder… Zelfs de broeken zitten al wat losser, en dat terwijl het borrelen blijft.


Als we de groepstrainingen in één zin zouden omschrijven zou dat zijn: Een moment voor jezelf met ruimte voor persoonlijke groei en persoonlijke coaching.

Benieuwd naar onze tarieven?

Ervaringen

"FIJN DAT DE WORKOUTS ALLEEN VOOR VROUWEN ZIJN."
De combinatie van kracht- en conditietraining zorgt ervoor dat je sterker wordt, maar ook conditie opbouwt. Daarnaast vind ik het fijn dat de lessen alleen voor vrouwen zijn, en dat er persoonlijke aandacht is voor iedereen. De lessen zijn afwisselend, waardoor het nooit saai wordt. Ik ben nu bijna één jaar lid, en ben zeker van plan om nog een tijdje te blijven! 

Isabelle

 "BELIEVE IN HELPT ME WEER VERTROUWEN IN MEZELF TE KRIJGEN."

Tijdens mijn "burn-out" kreeg ik het advies om weer te gaan sporten. Ik heb toen een aantal dingen geprobeerd, maar het was het allemaal net niet. 

Toen kwam ik Believe in tegen en dat sprak me aan. Terwijl ik het gewone leven beetje bij beetje aan het oppakken was, heb ik afgelopen september een proefles genomen.  Tijdens de training werd het bijna letterlijk zwart voor mijn ogen, maar erna voelde ik me goed en ontspannen. Ik was en ben verkocht. Heerlijk in de buitenlucht (ook in de kou en regen) en op je eigen tempo de verschillende trainingen op verschillende locaties volgen. 

Chantal
"IK HEB DIE DREMPEL OVERWONNEN."
Ik adviseer het iedere vrouw die graag wilt sporten en van de buitenlucht houdt om in ieder geval een proefles te volgen bij Believe In en uiteindelijk dan waarschijnlijk lid te worden. Ook ik ben die drempel over gekomen en niemand had gedacht dat ik ooit zo sportief zou worden maar het is toch echt gelukt. Het doet je echt goed en het is een gezellige groep vrouwen.
Merel

Ready!? Plan nu je eerste FIT workout in

FAQ

                                       

Buiten sporten

Wat zijn de kosten?

Je hebt de keuze tussen een rittenkaart of het afsluiten van een abonnement. De abonnementen variëren tussen de €39,50 en €32,50 per maand. De betaling verloopt via een automatische incasso waarvan de eerste betaling voldaan wordt met iDeal.

Hoe vaak mag ik komen sporten en hoe werkt dit?

Wanneer je een abonnement afsluit mag je onbeperkt komen sporten (maart 2021: tijdelijk geldt nu dat je max. 2 keer in de week mag komen sporten omdat we door de maatregelen met kleine groepen werken). Je reserveert eenvoudig (15 dagen vooruit) via de app van VirtuaGym jouw gewenste workout. Komt het niet uit dan kun je je tot 1 uur voor aanvang van de workout nog afmelden.

Ik zie dat de workouts vol zitten. Kan ik dan nog wel mee sporten?

Klopt ja. Door de maatregelen zijn wij genoodzaakt om met kleinere groepen te sporten. Per workout laten wij op dit moment 8 vaste leden toe. Daarbovenop reserveren we altijd 2 extra plekjes voor dames die interesse hebben in een gratis proefworkout. Besluit je om lid te worden dan kan je jezelf altijd op een wachtlijst plaatsen en krijg je een melding als er een plekje vrij is. In de praktijk komt het regelmatig voor dat er afmeldingen zijn en jij je gewenste plekje alsnog kunt reserveren.

Hoe weet ik op welke locatie ik word verwacht?

Het leuke is dat Believe in iedere week rouleert met de locaties waar er wordt gesport. Kom je voor een proefworkout dan kan je via het rooster aflezen waar jij wordt verwacht. Is het je niet helemaal duidelijk dan kun je altijd een mail sturen naar charda@believein.nl

Wat kan ik van een FIT workout verwachten?

Goede vraag! Het allerbeste is natuurlijk om het in levende lijve te komen ervaren. Iedere FIT workout bestaat uit een warming up, de kern, core stability en een cooling down. Het hangt er vanaf welke workout er wordt gegeven (maart 2021: groepslessen zijn verboden, je kiest je eigen workout samen met je tweetal). Zo hebben we iedere week workouts gericht op de conditie, kracht, full body, bbb of buikspieren.

Mijn conditie is 0. Kan ik dan wel mee doen?

Bij Believe in houden we altijd rekening met ieders trainingsniveau. Is je conditie 0 en moet je het echt weer opbouwen dan kan jij prima deelnemen aan de FIT workouts. We zijn geen groep die constant aan het rennen is door een park. Integendeel zelfs. We blijven op 1 locatie en op die locatie trainen we in tijdsblokken. Zo kan iedereen haar eigen niveau bepalen.

Wat is VirtuaGym?

VirtuaGym is een online community en ledenplatform waar jij een gratis account kunt aanmaken. Op deze manier kunnen de coaches van Believe in zien dat jij je hebt aangemeld voor een proefworkout en houden wij hier rekening mee. Wil jij je na de proefworkout aansluiten bij Believe in dan kan je met VirtuaGym de workouts heel gemakkelijk en eenvoudig online reserveren of via de app. Besluit je om niet door te gaan na je proefles dan kun jij jouw account gemakkelijk weer verwijderen. Je zit dus nergens aan vast met het aanmaken van een account.

Waar dien ik rekening mee te houden in tijden van corona?

Believe in zorgt voor een veilige sport omgeving. Door onze selectie van ruime buitenlocaties zorgen wij er ten alle tijden voor dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar kan sporten. Na iedere workout worden de materialen die zijn gebruikt zorgvuldig schoongemaakt.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Mail deze dan naar charda@believein.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.