WAAROM IK ABRUPT GESTOPT BEN MET VLOGGEN

Vlog

WAAROM IK ABRUPT GESTOPT BEN MET VLOGGEN

Het is tijd. Tijd om jou mee te nemen wat er zich de afgelopen weken heeft afgespeeld. Tijd om mijn gevoel te delen en mijn gedachten op papier te zetten. Want waarom ben ik van de één op andere dag gestopt met vloggen? Dat heeft natuurlijk een reden. Een reden die ik nu al een tijdje voor me heb gehouden. En naar mijn mening al veel eerder met jou had willen delen.

Ergens kon ik het niet meer opbrengen. Om maar leuk en vrolijk voor de camera te zitten doen terwijl ik dat alles behalve was. Leuke dingen doen, gezonde gerechten delen, grappig overkomen, weer mijn kleding aan en make-up erop om er goed uit te zien. Getsie, ik kotste ervan dat ik ergens toch met deze schijnwereld mee aan het doen was. Alles maar leuk en mooi over laten komen op social media terwijl het dat in mijn leven op dat moment helemaal niet was.

2 weken geleden heb ik namelijk een uitslag gekregen. Een uitslag waar ik altijd bang voor was dat deze zou terugkomen. Een hernia. En dit keer mag ik het woordje ‘terugkerend’ ervoor plakken. Want het is de tweede keer.

Ongeveer 3 maanden geleden begon mijn rug weer wat te zeuren. Bij het opstaan in de ochtend voelde ik wat lichte uitstralingspijn in mijn rechter bil en hamstring. Verschillende keren dacht ik: “Oh jeej, het zal toch niet zo zijn dat het weer terugkomt”. De 3 maanden gingen voorbij en de pijn werd steeds heviger. Tot ik merkte dat ik mijn eigen sokken niet meer kon aantrekken, laat staan mijn veters te strikken.

Ik wist genoeg. De hernia was terug. Een paar bezoekjes aan de huisarts en een mri-scan later kreeg ik het bevestigende telefoontje. “Mevrouw, u heeft een terugkerende hernia”.

Tuurlijk komt het hard aan, maar dit keer voel ik me sterker dan 4 jaar geleden. Ik herken de pijn, ik weet beter hoe ik ermee om kan gaan en ook kan ik nu beter voor mijzelf kiezen.

En voor mijzelf kiezen dat heb ik gedaan in de maand augustus. Ik heb niet 1 stap terug genomen maar wel 10. De belangrijkste werkzaamheden voor Believe in voer ik nog steeds uit. De Functioneel FIT workouts blijf ik geven, want juist daar krijg ik mijn energie van. De gemotiveerde dames onderling, de gezellige sfeer en de steun is fijn en precies wat ik op dit moment nodig heb. 

Ik heb mezelf doen verbazen hoe ik nu met deze hernia omga in vergelijking met 4 jaar geleden. En dat heeft alles te maken met acceptatie. Ik vecht er niet tegen. Het is wat het is. En tuurlijk is het K*T. Heel erg zelfs. Maar meer dan dat kan ik er niet van maken. Ik ga door. Op mijn eigen tempo. Ik ben een stuk liever voor mezelf. Wanneer ik er een rotdag heb tussen zitten en ik wil heel de dag op bed blijven liggen is dat oké. En wanneer ik al mijn energie bij elkaar raap en een gezellige avond met vriendinnen een dansje doe geeft dat alleen maar een goed gevoel.

Een gevoel dat alles normaal is en blijft. Een gevoel dat ik een tegenslag in het leven krijg toegeworpen maar hier weer een mooie en wijze les uit zal halen. Een gevoel dat ik sterk en krachtig in het leven sta en niets mij klein kan krijgen.

Een gevoel dat ik het vloggen voor mijzelf even moest loslaten. Ooit ben ik hiermee begonnen om mensen als jou te inspireren en motiveren. Nu vind ik mijzelf niet de juiste persoon om dat op dit moment te kunnen doen. #jijbentnummer1 en ik zet mijzelf dan ook op nummer 1. Nu is het noodzakelijk om aan mijzelf te denken en die hernia zo snel mogelijk uit mijn lichaam te krijgen. Om zo snel mogelijk weer gekke vlogs te maken over mijn dagelijks leventje. Over de leuke dingen, de onnozele dingen, de gezonde, inspirerende en gelukkige dingen in het leven.

Dus sorry dat ik nu pas wat van mezelf laat horen. Het vergt moed om je op deze manier kwetsbaar op te stellen. Ik ben nu eenmaal begonnen met bloggen en vloggen en dan hoort het delen van deze mindere leuke kanten in het leven er ook bij. Maar ik ben op mijn best als ik gewoon de spontane en gezellige Charda kan zijn, zonder pijn, zonder extreme vermoeidheid. Dat is voor jou ook veel leuker om naar te kijken 🙂

Ik blijf in augustus dus lekker 10 stappen terug zetten. Nu blijf ik even onderaan de ladder zitten, waar ik me op dit moment veilig en comfortabel voel. In september hoop ik weer omhoog te klimmen en jou mee te nemen in mijn weg naar een gezonde levensstijl met nieuwe inspiratie, inzichten en hopelijk z.s.m. weer een gezond lichaam.

I’ll be back!

17 Reactie's
 • Ilse Broere
  Geplaatst op 12:47h, 18 augustus Beantwoorden

  Lieve Charda, ik vind het echt verschrikkelijk voor je dat de hernia weer terug is. Je bent zo’n lieve en levenslustige meid. Dat je je niet hierdoor laat verslaan. Het is inderdaad heel goed dat je nu voor jezelf kiest. Je bent ontzettend moedig dat je dit met ons deelt.
  Ook heel begrijpelijk dat je bent gestopt met vloggen.
  Ik hoop en duim met je mee dat je weer zo spoedig mogelijk opknapt

  • Charda
   Geplaatst op 13:56h, 21 augustus Beantwoorden

   Ilse wat een lief berichtje. Doet me goed. Dankjewel daarvoor. Ik kom weer sterker terug 🙂 !

 • Arienne
  Geplaatst op 12:58h, 18 augustus Beantwoorden

  Heel veer sterkte Charda, ik weet hoe het voelt als je lichaam niet wil wat jij wilt. Je kan je daar echt heel moedeloos door voelen.
  Maar kop op, het komt goed. Vooral naar je lichaam (blijven) luisteren.

  • Charda
   Geplaatst op 13:55h, 21 augustus Beantwoorden

   Heel rot ja! Dat ga ik doen. Dankjewel…xx

 • Marjon striegel
  Geplaatst op 12:59h, 18 augustus Beantwoorden

  Heel veel sterkte, Charda! !!! Groeten van Marjon

 • Meg
  Geplaatst op 13:21h, 18 augustus Beantwoorden

  Lieve Charda,

  Wat ellendig dat het toch weer een hernia is. Je was er al bang voor.
  Goed dat je, na alle dames die je hebt in laten zien dat ze zichzelf op nr1 moeten zetten, je dit nu zelf ook doet.
  Heel veel sterkte en doe wat nodig is om te herstellen.

  • Charda
   Geplaatst op 13:55h, 21 augustus Beantwoorden

   Ja ellendig hoor Meg. Inderdaad heel belangrijk om jezelf op nr 1 te zetten. Nu is de tijd gekomen voor mij 😉 gaat goed komen! X

 • Eveline
  Geplaatst op 13:32h, 18 augustus Beantwoorden

  Heel mooi beschreven Charda! Zorg goed voor jezelf! Heel veel sterkte! !

 • Marianne de Lint
  Geplaatst op 17:53h, 18 augustus Beantwoorden

  Lieve Charda
  Wat vervelend dat de hernia is terug gekomen. Maar wat knap is de wijze waarop je ermee omgaat. Ook hoe je dit met ons deelt. Heel dapper! Ik wens je heel veel sterkte en alle succes toe om vlug weer de oude te worden! Veel liefs van Marianne

  • Charda
   Geplaatst op 13:54h, 21 augustus Beantwoorden

   Lieve Marianne, bedankt voor je berichtje. Ik hoop ook dat ik weer vlug de oude ben. Het is vervelend maar het gaat weer goed komen. Bedankt voor je berichtje. X

 • Ruth
  Geplaatst op 18:31h, 18 augustus Beantwoorden

  Heel veel sterkte Charda, moedig dat je dit deelt en dat je zo open bent. Soms zit het leven niet mee, maar weet dat er weer betere dagen komen! Blijf lief voor jezelf 🙂

  • Charda
   Geplaatst op 13:53h, 21 augustus Beantwoorden

   Dankjewel Ruth, zo is het maar net! Gaat goed komen. Bedankt voor je berichtje! 🙂

 • Corine Schreuder
  Geplaatst op 19:11h, 18 augustus Beantwoorden

  Hoi Charda, je bent goed bezig! Nadenken en dan doen wat voor jou goed werkt! Verstandig ding. Je bent je leeftijdgenoten ver vooruit in belangrijke beslissingen nemen die voor jou op enig moment goed zijn!
  Super goed.

  Liefs Corine (Schreuder)

  • Charda
   Geplaatst op 13:53h, 21 augustus Beantwoorden

   Lieve Corine, bedankt voor je berichtje. Zo lief, doet me goed! Hoop je snel weer te zien…Xx

 • Emmy van Tuyl
  Geplaatst op 17:37h, 04 september Beantwoorden

  Hoi Charda,

  Ik lees het nu pas. Ik wens je veel sterkte.
  Zo’n powervrouw als jij, komt er vast weer bovenop.
  Hou je haaks !!

  Groetjes,

  Emmy van Tuyl (vriendin Corine van Leeuwen)

Geef een reactie