Waar eindigt dit? (persoonlijke blog)
16 november 2020 
in Charda
3 min. leestijd

Waar eindigt dit? (persoonlijke blog)

Ineens kwam de behoefte bij mij op om een persoonlijke blog te schrijven. Zoveel gedachten gaan er in mij om. Wat een jaar is dit!

Het begon allemaal zo mooi toen ik op 13 januari moeder werd van Daiya. Nog geen 2 maanden later zaten we met z’n drieën thuis en durfde we niemand meer binnen te laten. Want hoe gevaarlijk was dit virus voor baby’s, voor onze dochter? Uiteraard namen we geen enkel risico en lieten we niemand meer toe. Een heftige, intense maar ook een mooie periode voor ons als gezin.

Iedereen zijn wereld stond (en staat) op zijn kop. Waar ik 1 april weer zou starten met de outdoortrainingen wist ik toen niet dat dit tot 18 mei zou duren. De livestreams waren een feit en nog herstellende van de keizersnede stond ik vrolijk in de huiskamer 3 keer in de week te springen en coachen om al die trouwe leden van Believe in een sportmoment te geven.

Als ik eraan terugdenk kan ik er tranen van in mijn ogen krijgen. Ik zag al die doemscenario’s voor mij dat iedereen zou opzeggen en waar ik al die jaren zo keihard voor had gewerkt plots was verdwenen. Niets was minder waar want Believe in werd massaal gesteund.

Overspoeld met apps, lieve berichten, telefoontjes en zelf kaartjes! Dat gold niet alleen voor mij maar voor al die andere hardwerkende ondernemers. De hashtag #supportyourlocal verscheen overal en er was een breed draagvlak om er met z’n allen weer bovenop te komen.

Nu we een half jaar verder zijn voel ik dat dit draagvlak wegebt. De horeca die opnieuw zo keihard wordt geraakt. Het zorgpersoneel wat is opgebrand. De duizenden banen die verdwijnen. De korte lontjes die mensen hebben. Iedereen die een mening heeft.

Het is heftig en het grijpt me enorm aan. Ook ik wilde dit jaar mooie stappen maken met Believe in. Gave events organiseren. Vrouwen helpen en coachen naar een gezonde leefstijl. Ook ik vind bepaalde keuzes van het kabinet scheef en oneerlijk. Maar klagen en zeuren, dat lost deze pandemie niet op.

Hoewel de klap voor de sportbranche niet zo hard is als in andere branches voel ik die klap wel. Ondernemen is keihard werken. Wat je dag en dag uit met heel veel liefde en passie doet. Maar nu voelt het soms alsof je achter de feiten aan loopt doordat niemand weet waar dit eindigt.

Mijn visie op het leven is dat alles gebeurd met een reden. En dat je uit iedere gebeurtenis lessen kunt halen. Hoe pijnlijk, verdrietig of negatief die gebeurtenis ook is.

Zo ben ik mega trots op de lancering van Believe indoortraining waarbij ik online home workouts aanbiedt voor vrouwen. Zonder corona had ik deze stap waarschijnlijk nooit gezet en ik heb nu ontdek hoe tof ik dit vind om vrouwen door heel Nederland kennis te laten maken met deze unieke, gevarieerde en laagdrempelige workouts.

Zo waardeer ik het enorm dat Bojan al sinds februari thuis werkt en alles van Daiya heeft mee mogen maken. Dat we elkaar als gezin kunnen steunen en er voor elkaar zijn.

Zo waardeer ik nog meer de kleine dingen in het leven. De wandeling, het wijntje, het goede gesprek met je vriendin, de knuffel van je dochter.

Voordat het te cliche wordt zal ik stoppen maar ik had echt even de behoefte om deze gedachten de wereld in te gooien.

Aan alle ondernemers zou ik willen zeggen: Blijf vechten, blijf geloven in je kennis en kwaliteiten en weet dat er altijd en overal een oplossing voor is.

Aan alle leden zou ik willen zeggen: Enorm bedankt! Dat je Believe in blijft steunen. Door jou vind ik de energie keer op keer terug om er het beste van te maken.

En tot slot aan alle lezers van dit blog: Praat met elkaar. Uit je gevoel. Krop dingen niet op. En doe niet alsof deze pandemie jou niet aangrijpt. Wees niet stoer maar durf juist kwetsbaar te zijn. Je zult merken dat je je meteen lichter voelt.

Dat voel ik nu ook! Dank je wel.

Over de schrijver
Wij van Believe in helpen vrouwen op de meest effectieve manier een gezond gewicht te laten bereiken en vooral ook te behouden. Dit doen wij fysiek (groepstrainingen, small group trainingen, personal training) en digitaal (cursussen, blogs, video's, webinars). Laat je inspireren en zet jezelf en je gezondheid op nummer 1.
Reactie plaatsen