Hoe houd ik mijn gezonde levensstijl vol met deze warme dagen

Hoe houd ik mijn gezonde levensstijl vol met deze warme dagen

Daar is die dan! De zomer waar we met zijn alleen zo lang op hebben gewacht. Hoge temperaturen, korte rokjes, teenslippertjes, zonnebrillen, bruin worden en volop genieten. Ik kan er volop van genieten. Zeker na al die regen van de afgelopen tijd.

Ook merk ik dat ik met dit weer heel anders eet en veel meer drink dan normaal. Logisch natuurlijk ;). Ik geniet lekker van koude salades en soepjes. Makkelijk en snel te bereiden want om nu met deze warmte een uitgebreide maaltijd te koken, liever niet.

Ook zal je merken dat de verleidingen op de loer liggen. Maandagavond is je vaste sportavond. Maar je kan ook heerlijk op terras genieten van het avondzonnetje. Waar kies je dan voor? Je vriendinnen willen lekker met je naar het strand, zij bestellen een portie bitterballen met een lekker wijntje. Doe je gezellig mee of blijf je bij je water en salade?

Ik geef je 4 inzichten mee die jou hopelijk bewust maken en helpen om je gezonde levensstijl op deze warme dagen te kunnen handhaven.

1. Een gezonde levensstijl gaat altijd door

Ik deel meteen wat naar mijn mening het belangrijkste inzicht is wat je kunt hebben. Een gezonde levensstijl is blijvend en gaat altijd door. Dat betekent dat er niets hoeft te veranderen als het opeens 30 graden is, of sneeuwt, of regent of wat dan ook. Probeer niet om je heen te grijpen en op zoek te gaan naar excuses. “Het is zo warm, en ik heb zo’n trek in een wijntje, laat ik er 1 nemen”. Onzin. Je maakt het jezelf wijs. “Ik heb echt geen zin om iets klaar te maken met deze temperaturen, we halen wel wat makkelijks”. Normaal kook je ook op deze dagen en dat hoeft dus niets te veranderen als het opeens een stuk warmer is.

Afgelopen maandag waren er zowel in Dordrecht als Zwijndrecht meer dan 15 leden bij Functioneel FIT. Deze vrouwen zien in dat ondanks de hoge temperaturen het sporten gewoon doorgaat. Natuurlijk mag je genieten en kunnen je vriendinnen misschien alleen afspreken op jouw sportavond. Als het echt niet anders kan haal dat sportmoment dan wel later weer in en laat het niet aan je voorbijgaan.

Handhaaf je gezonde levensstijl en je komt met gemak deze warme dagen door.

2. Je bent niet saai als je een wijntje afslaat

Verleidingen liggen constant op de loer. Vriendinnen die niet zo gefocust zijn als jou en je toch proberen dat wijntje te laten nemen of die bittergarnituur. Ik ben de laatste die tegen je zult zeggen dat je het niet moet doen. Want zoals ik al vaker heb gezegd: Balance is the key.

MAAR heb je de weersvoorspellingen gezien? Het mooie weer blijft voorlopig nog wel even (thank god!) en je zult niet 1 keer naar terras gaan, je zult in deze periode wel vaker je vriendinnen zien dan 1 keer. Het is niet nodig om bij ieder uitstapje, verjaardag of feestje iets lekkers te nemen. Ben je het met me eens? Ik hoop van wel als je een gezonde levensstijl nastreeft. Dus als jij nee zeg tegen een wijntje, een bitterbal of een stukje gebak. Voel je dan niet schuldig. Doe waar jij als persoon achter staat en waar jij je goed bij voelt.

Je bent niet saai, je kiest voor je gezondheid!

3. Je bent goed zoals je bent

Hoe vaak hoor ik vrouwen niet zeggen dat ze een summerbody willen VOOR de zomer begint. Dat ze per se in die ene bikini willen met een strak lijf. Ik vind het goed als je deze doelen hebt en mooi als je ervoor gaat. Maar wanneer is een vrouw tevreden over haar lichaam? Wanneer ben jij tevreden? Ook al vind je vriend dat je mooie slanken benen hebt, jij ziet jezelf 2 keer zo dik. Wees eerlijk tegen jezelf!

Deze zomer wil je het anders, hoop ik. Deze zomer accepteer je jezelf zoals je bent. Met een maatje meer of minder. Met een mooi rokje, jurkje of broek. Het is allemaal goed! Straal zelfvertrouwen uit en laat de vrouw zien die je wilt zijn.

Vergeet niet dat je goed bent zoals je bent!

4. Zet jezelf op de eerste plek

Een mening van je vriendin over je gezonde levensstijl, de afkeurende blik van je oma als je haar gebakje afslaat, de saaie blik van je vriend als je weer kiest voor een glaasje water. Ervaar jij dit in je leven? Dat betekent dat je op de goede weg bent en jezelf op de eerste plek zet. Dat betekent dat je het motto van Believe in beheerst –> #jijbentnummer1.

Jij wilt, creëert en behoud een gezonde levensstijl en dat is waar het om draait. Zolang jij je er maar goed bij voelt. Er is niemand die vrolijk wordt van te veel snoep, suikers, alcohol, en geen beweging. Leef en geniet, blijf fit en gezond, zoek naar balans en kracht, creëer en behoud jouw healthy lifestyle. Ook met deze warme dagen!

Geen reactie's

Geef een reactie