Ik ga op vakantie en stop met mijn gezonde levensstijl

Ik ga op vakantie en stop met mijn gezonde levensstijl

Ja ik moet even iets kwijt en dat is waarom ik er een extra blog aan besteed. Ik wil sowieso meer gaan bloggen want ik vind het zo onwijs leuk om te doen! Iedere zondag kijk ik er weer naar uit om mijn persoonlijke blog met jullie te delen. Maar ik wil het meer gaan doen. Jouw nog meer motiveren en inspireren met jouw zoektocht naar een gezonde levensstijl.

Want een zoektocht blijft het soms toch wel. Vind je ook niet? Wat betekent nu een gezonde levensstijl? Hoe kan jij je weg daarin vinden? Wat is nu wel en niet gezond? Hoe vaak moet ik nu sporten? Wat als ik op vakantie ga? Allerlei vragen waarvan ik heel goed kan begrijpen dat deze regelmatig terugkeren.

Maar wat ik niet begrijp is dat we heel graag een gezonde levensstijl willen en in de vakantieperiode ineens denken. Doeiiii……ik ga lekker vakantie vieren. Vakantie….dat betekent dat ik even helemaal niets moet en dat ik lekker mag gaan genieten. Ik stop met sporten en ik eet lekker wat ik wil.

Ik vind het zo zonde als vrouwen op deze manier denken. Vakantie betekent voor hen een vrijbrief voor snacks, lui zijn, alcohol, en nog meer snoep. Dit is gewoon iets wat ik niet begrijp. Je traint het hele jaar hard. Sport iedere week, je let goed op je voeding en probeert het snoepen te minderen. Je valt af en voelt je steeds fitter en energieker worden. Maar dan tijdens die vakantie laat je alles schieten. Je gaat volledig buiten de lijnen.

Wordt je daar nu echt gelukkiger van? Wordt je echt blij van een vakantie waarop je helemaal niets meer doet? Waarop je iedere dag uit eten gaat en de meest ongezonde voeding besteld? Ik denk dat ik het antwoord wel weet. Want op het moment zelf kan je het misschien wel heerlijk vinden om alle teugels te laten vieren maar zodra je thuiskomt en naar de weegschaal rent dan kom je van de koude kermis thuis. Dan baal je opeens wel en denk je: “Waarom heb ik nu zoveel gegeten? Waarom heb ik nu zo weinig bewogen?”

DOE HET NIET

En ik ben er dit keer voor je om te zeggen: DOE HET NIET DEZE VAKANTIE. Het maakt mij niet uit of je naar het buitenland gaat, in eigen land blijft of juist lekker thuis! Het maakt niet uit waar je bent maar een gezonde levensstijl heb je om het vol te kunnen blijven houden. Een gezonde levensstijl heb je gecreëerd voor jezelf om balans weten te houden. Om 1 of 2x in de week jezelf iets lekkers te gunnen en voorderest weet je het gezond te houden.

Maar een gezonde levensstijl wordt helaas nog vaak verkeerd geïnterpreteerd. Vrouwen denken vaak dat ze niets lekkers meer mogen en iedere dag moeten sporten. Maar ik zal je vertellen. Een gezonde levensstijl betekend voor iedereen weer iets anders. Zolang jij je er goed bij voelt dan is het prima. Zolang jij resultaat behaald en je gewenste doel steeds dichterbij komt zit je op de juiste weg. Zolang jij er gelukkig van wordt dan doe je het goed.

Dus zet je gezonde levensstijl ook voort op jouw welverdiende vakantie. Want je lichaam verdient het ook om gezonde voeding en voldoende beweging te krijgen. Geniet van lekkere dingen en vindt de balans. Zoek manieren om actief bezig te blijven. Een vakantie is en mag nooit een excuus zijn om te stoppen met gezond leven. Een gezonde levensstijl gaat namelijk altijd door! want #jijbentnummer1

Geen reactie's

Geef een reactie