Don’t touch the FITGIRL

Don’t touch the FITGIRL

Op internet lopen de afgelopen week de gemoederen hoog op. Er barsten heftige discussies los op het internet over het woordje ‘fitgirl’. Verschillende bloggers geven hier hun mening over. De één met een nog uitgesprokenere mening dan de ander. Ik vind het erg leuk om te lezen en houd wel van een discussie op zijn tijd. Daarom deel ik in deze blog mijn mening over het ‘fitgirl’ zijn.

Ineens komen er verschillende blogs online en wordt de fitgirl in een slecht daglicht geplaatst. De fitgirls zouden niet meer een normaal leven leiden, ze brengen al hun tijd door in de sportschool en zeggen afspraken af met vriendinnen omdat ze zich rot voelen als ze telkens een wijntje moeten afslaan. De fitgirl zou niet meer weten waarom ze zo eet en traint en slaat hier volledig in door. De fitgirl vergelijkt zichzelf met andere fitgirls en de één wilt er nog slanker, mooier en dunner uitzien dan de ander.

Laat ik vooropstellen dat overal waar het woordje ‘te’ voor staat nooit goed is. Dat geld dus ook voor te veel sporten, te gezond willen eten en te perfect willen zijn.  Het schoonheidsideaal verschuift en het lijkt wel of je er niet meer bij hoort als je geen foodpics plaats of foto’s van jouw platte buik. Hierin is een duidelijke hype te zien, die zie ik ook en het is inderdaad een apart wereldje.

Zelf ben ik bezig met het creëren van een platte buik. Hier heb ik 1 jaar voor uitgetrokken en in december zal ik dan ook zeker mijn allereerste plattebuik foto met jullie delen. Niet omdat ik de aandacht wil, niet omdat ik mooier wil zijn of slanker dan iemand anders. Ik deel het met jullie omdat ik hier keihard voor heb gewerkt het afgelopen half jaar en het komende half jaar ook zeker ga doorpakken. Ik wil een platte buik omdat IK dat wil, niet omdat iemand anders die ik volg op instagram het ook heeft. De hashtag fitgirl gebruik ik dan ook regelmaltig. Waarom? Omdat ik mijzelf zie als een fitte vrouw. Wat is er mis met een fitte vrouw?

LAAT IEDER IN ZIJN WAARDE

Ik ben van mening dat we elkaar onderling eens wat meer in elkaars waarde moeten laten. Of jij nu 2, 3 of 6 keer in de week wilt sporten. Ga je gang! Als jij geen wijn wil drinken op een feestje. Good for you! Stop met direct een mening te vormen maar waardeer dat mensen voor hun lichaam en gezondheid zorgen.

Doorslaan in iets is inderdaad niet goed. En ik begrijp de andere bloggers ook want er zijn inderdaad heel veel meiden die niet meer realistisch bezig zijn. Die zichzelf het schompes trainen en uithongeren om ook die plattebuik foto te kunnen delen. Maar naar mijn mening is dit niet wat de hashtag fitgirl wilt laten zien. Voor mij is fitgirl een positief woord. Het laat mij vrouwen zien die gedisciplineerd zijn en hard werken voor een mooi lichaam. Die tijd vrij maken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Die ondanks dat ze een drukke baan hebben toch om 7.00 uur ‘s ochtends in de sportschool staan om lekker te trainen.

Ik vind het jammer om te zien dat veel mensen zich gelijk laten beïnvloeden. En nu de fitgirl zien als een negatief woord. Als iemand die doorslaat, iedere dag traint en zichzelf nooit meer iets lekkers gunt. Die vastgeklampt zit aan social media om te kijken of ze haar plattebuik foto wel liken.

NEE, dit is absoluut niet wat de fitgirl verdient. Als ik denk aan het woordje fitgirl zie ik een fitte vrouw, die goed in haar vel zit en zelfverzekerd overkomt. Die vol energie aan de slag gaat met haar passies, dromen en verlangens. Die fitheid en gezondheid erg belangrijk vindt en de juiste balans weet te vinden in gezond leven, sporten, ontspanning en genieten.

En als je moe wordt van al die foodpics en sportfoto’s? Kijk er dan niet meer naar. En leef je eigen leven hoe jij dat wilt!

Dus….don’t touch the #fitgirl 😉 !

Geen reactie's

Geef een reactie