BLOGSERIE #1: HET GEHEIM VOOR HET BEHALEN VAN JOUW GEWENSTE DOEL

BLOGSERIE #1: HET GEHEIM VOOR HET BEHALEN VAN JOUW GEWENSTE DOEL

DEEL 1: WETEN = DOEN

WE ARE BACK

En daarmee bedoelen we met het schrijven van informatieve artikelen, interessante blogs en leuke wetenswaardigheden. Het is een tijdje geleden dat Believe in actief was met blogposts maar vanaf nu gaan wij met regelmaat aan de slag om jou te motiveren in het creëren en behouden van een gebalanceerde levensstijl.

Vandaag en de komende twee weken starten wij met een blogserie. Het woord zegt het al: een serie blogs over een bepaald onderwerp. En wij gaan vaker voor deze blogseries kiezen omdat wij denken dat dit meer bewustwording zal gaan creëren bij onze lezers.

Want voor wie schrijven wij nu eigenlijk? Wie is onze doelgroep? Wij schrijven voor de vrouwen die op zoek zijn naar meer balans, energie en geluk in hun huidige levensstijl. Vrouwen die door alle tegenstrijdige berichten vanuit de media door de bomen het bos niet meer zien. Met onze mening, ervaring en expertise proberen wij duidelijkheid te scheppen rondom voeding, sport, mindset en ontspanning. Wij zijn er voor de vrouwen die zoekende zijn maar ook beseffen dat perfectie nastreven niet bestaat. En deze vrouwen weten 1 ding zeker. Zet jezelf en je gezondheid op nummer 1 (tja, soms makkelijker gezegd dan gedaan).

Dus mocht jij met een brandende vraag zitten? Schroom niet! Stuur een mailtje naar charda@believein.nl en wie weet schrijven we de volgende keer wel een blog over jouw vraag.

BLOGSERIE

Dan is het nu tijd om met onze blogserie te starten. En in deze blogserie staan ‘bewustwording’, ‘mindset’ en ‘doen’ centraal. In deze woorden liggen namelijk het geheim verscholen om jouw gewenste doel(en) daadwerkelijk te behalen. Lees je mee?

Inmiddels weten we dat het belangrijk is om gezond te eten. Op te letten met geraffineerde suikers, niet teveel frisdrank, koek, snoep en fastfood. Het internet staat er vol mee en iedereen heeft er een mening over. We worden overspoeld met reclames over ‘gezonde’ voeding. Zelfs de traditionele schijf van 5 is aangepast door de overheid.

Voldoende bewegen, op je voeding letten en de juiste balans weten te vinden wordt overal om ons heen kenbaar gemaakt. Anno 2017 zijn we hierin bewuster geworden dan ooit. Door de overvloed van informatie weten we echt wel wat we wel en niet moeten doen.

Dat zou je denken? Overgewicht, diabetes en obesitas zijn nog altijd maatschappelijke problemen. Er liggen (te) veel verleidingen op de loer. Na het werk kom je (vermoeid) thuis en wil je lekker snel eten en op de bank je favoriete programma kijken of het nieuwe seizoen van je serie op Netflix. Weer en dag voorbij en je hoort jezelf denken: ‘Morgen ga ik het anders doen’.

Je weet dat ‘morgen’ wordt uitgesteld en voor je het weet ben je een week of zelfs een maand verder, zonder dat er wat is veranderd! Met al die kennis en informatie die voor het oprapen ligt, wordt niets gedaan. Je weet het wel, maar je doet (nog) niets.

OVERGAAN TOT ACTIE

Jij bent de enige persoon die hier verandering in kan brengen. Jij bent de enige persoon die tot het beseft moet komen dat alleen iets weten niet genoeg is. Wacht niet tot morgen maar wees de persoon die NU het verschil maakt! Zet jezelf en je gezondheid op nummer 1 en maak hier jouw prioriteit van.

Tussen weten en doen zit dus een groot verschil. En dit is ook precies waar het vaak ‘mis’ gaat. Veel vrouwen blijven excuses zoeken om de actie te vermijden. We zijn tegenwoordig liever druk met werk, gezin, hobby’s en/of sociale contacten dan dat we onze gezondheid op nummer 1 zetten. We verschuiven onze prioriteiten. Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft 24 uur in een dag. Het is maar net hoe je deze wilt indelen 😉 .

Om daadwerkelijk in actie te komen moet je een aantal dingen duidelijk en helder voor jezelf hebben. Actie en mindset zijn in deze context nauw met elkaar verbonden.

Volgende week gaan wij dieper in hoe je tot de daadwerkelijke actie komt. Welke mindset moet je hiervoor creëren en welke stappen zijn hiervoor nodig? Lees hier deel 2 van deze blogserie.

Nu weet jij hoe belangrijk het is om van stap 1: ‘weten’ naar stap 2: ‘doen’ (actie) over te gaan als je succesvol wilt zijn in het behalen van je doelen.

See you next week!

Geen reactie's

Geef een reactie