4 Voordelen van Mealpreppen

Mealpreppen. Het voorbereiden en klaarmaken van je maaltijden. Ik ben groot fan. Voor alle dagdelen kan je mealpreppen. Ik mealprep mijn tussendoortjes, lunch en warme maaltijden.

Zondag en woensdagmiddag zijn mijn vaste mealprep dagen waarin ik besluit welke maaltijden ik ga voorbereiden voor de aankomende dagen.

Mealprep jij ook? Voor mij levert het verschillende voordelen op. Ik heb er 4 uitgelicht die jou wellicht ook over de streep kunnen trekken om te gaan mealpreppen.

1. Tijd

Het grootste voordeel van mealpreppen is dat het mij tijd oplevert. Iedere donderdag maak ik een weekplanner. Vrijdag is mijn boodschappendag en zondag en woensdag zijn mijn mealprep dagen. Alleen op donderdag hoef ik dus na te denken over de week die komen gaat en investeer ik ongeveer een uurtje om dit uit te schrijven. Op deze manier heb ik een geautomatiseerd systeem rondom voeding voor mijzelf ontwikkelt.

Welke maaltijden ik ga mealpreppen bepaal ik dus ook al donderdag tijdens het planning moment. Dit ligt ook aan afspraken die komende week in de agenda staan. Soms is het de lunch welke ik voorbereid en de andere keer het diner. Ik streef ernaar om mijn tussendoortjes zelf te maken. Hiervoor neem ik zondag de tijd.

Vaak wordt dus gedacht dat het voorbereiden van maaltijden juist tijd kost, maar ik kan je verzekeren, voor mij levert het enkel tijd op.

2. Rust

Dat brengt mij bij het tweede voordeel. Als ik mealprep brengt mij dat naast tijd ook rust en overzicht.

Het komt natuurlijk voor dat ik een week niet mealprep. Helemaal niet erg maar toch voel ik dan vaak een opgejaagd gevoel. Koken is niet mijn grootste hobby en wanneer ik na een volle werkdag weet dat ik nog ‘moet’ koken kan ik weleens excuses bedenken waardoor ik sushi of een lekkere pizza mag bestellen. Want ja: “Ik heb zo hard gewerkt vandaag”.

Wanneer ik mijn geautomatiseerde systeem toepas en weet dat er ’s avonds een heerlijke maaltijd op mij staat te wachten die ik alleen nog maar hoef op te warmen geeft mij dat een fijn en rustig gevoel.

3. Gezonde keuzes

Mealpreppen zorgt er voor dat je op de dag gezonde keuzes maakt. Als jij een uur hebt staan zwoegen in de keuken en een healthy maaltijd hebt voorbereid voor de avond zal je minder snel een ongezonde keuze maken op de dag zelf. Dat is immers zonde van de tijd en moeite die je in het voorbereiden van je maaltijd hebt gestoken.

Naast dat het je op het healthy pad houdt zorgt het er ook voor dat je de focus behoudt. Je gaat namelijk geen diepvries pizza in de oven schuiven wanneer er een gezonde maaltijd in de koelkast klaar staat om opgewarmd te worden.

Op dagen dat we dus wat minder gemotiveerd zijn kan mealpreppen ervoor zorgen dat je gezonde keuzes blijft maken.

4. Flow

Wanneer je het mealpreppen eenmaal hebt omarmt zul je er bovenstaande voordelen absoluut van gaan inzien. Het creëren en behouden van een gebalanceerde levensstijl draait om consistentie. Dagelijks met 1% groeien en je gezondheid verbeteren. Nieuwe gewoontes aanleren die bijdragen aan het behalen van je gewenste doelen.

Mealpreppen draagt bij aan deze consistentie waardoor je in een flow zult komen. Deze flow zorgt voor een sterke en positieve mindset. En deze positieve mindset zorgt ervoor dat je ook op andere gebieden je levensstijl kunt verbeteren. Zie je het patroon?

Ik ben benieuwd of jij vaker mealprep? Zie jij de voordelen er van in of ben je nog wat terughoudend? Laat het weten in een reactie.

Wil jij direct aan de slag met mealpreppen? Op mijn YouTube kanaal staat een video voor je klaar waarin ik samen met jou een gerecht kook voor 4 porties.

Wil jij een gezonder voedingspatroon creëren? Tijdens het commitment programma gaan wij jou hierbij helpen.