Mealprep Recept: Quinoa, Gegrilde Courgette en Tomaat, Kip, Zoete Aardappel

INGREDIENTEN VOOR 4 MAALTIJDPORTIES

BEREIDINGSTIJD

38 minuten, exclusief opruimen 😉

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180gr. Ik zette mijn oven op gril stand.
  2. Maak de cherrytomaatjes schoon en plaats deze in een kleine ovenschaal met een scheutje olijfolie en Italiaanse kruiden.
  3. Plaats de schaal in de oven gedurende 20 - 25 minuten. Regelmatig even husselen.
  4. De kipfilet snij (of knip) je in kleine blokjes. Voeg gewenst kruiden toe en gril de kipfilet in ongeveer 10 - 15 minuten gaar.
  5. Ondertussen snijdt je de zoete aardappels in kleine blokjes en gaan deze vervolgens in een hapjes pan. Plaats een deksel op de pan en roer regelmatig even door.
  6. De quinoa plaats je in een pan met gekookt water gedurende 10 minuten.
  7. Ga verder met het snijden van de courgette in dunne plakjes.
  8. Haal de kipfilet van het vuur, maak dezelfde pan schoon en gril vervolgens de courgette plakjes. Gebruik olijfolie en naar smaak peper en zout.
  9. Giet de quinoa af.
  10. Haal de cherry tomaatjes uit de oven.
  11. Zet vier bakjes klaar. Verdeel eerst de quinoa over de bakjes en vervolgens de kip, zoete aardappel, cherry tomaatjes en gegrilde courgette.
  12. Voeg als topping nog wat Italiaanse kruiden toe.

Eet smakelijk!