Zucchini met spinaziepesto

Zucchini

Zucchini met spinaziepesto

20 minuten

1 persoon

Zucchini ook wel courgettepasta genoemd blijft een heerlijk ingrediënt en je kan er oneindig mee variëren. Toen ik dit receptje ging bereiden had ik nogal weinig tijd om lekker en uitgebreid te koken. Ik ging daarom voor een snel en makkelijk receptje. De pasta van de courgette maak je heel eenvoudig met een spirelli.  Dit keer had ik geen basilicum in huis maar wel genoeg spinazie. Dan maar een pesto van spinazie ;).

INGREDIËNTEN

  •  1 courgette
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 grote handen verse spinazie
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 30 gr pijnboompitten (of andereongebrande noten)
  • 1 teentje knoflook
  • handje walnoten
  • feta
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Start met het maken van de spinaziepesto ——————>
  2. Snijd de courgette in lange dunne slierten. Het makkelijkst te bereiden met een spirelli.
  3. Snijd de champignons in blokjes
  4. Zet een pan op het vuur met 1 el kokosolie. Voeg de champignons toe voor ongeveer 4 minuten
  5. Voeg dan de gesneden courgette toe en bak kort mee voor 2 minuten
  6. Meng de spinaziepesto door de zucchini en serveer op een bord. Als topping maak je het af met een handje walnoten en een klein beetje feta

BEREIDINGSWIJZE
Spinaziepesto

  1. Voeg de spinazie, het teentje knoflook, de pijnboompitten, en 50 ml olijfolie toe aan een blender of keukenmachine
  2. Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe
Geen reactie's

Geef een reactie