Zelfgemaakte notenpasta

zelfgemaakte notenpasta

Zelfgemaakte notenpasta

15 minuten

1 persoon

zelfgemaakte notenpasta

Helaas worden er steeds meer e-nummers, smaakversterkers en kleurstoffen in onze voeding gestopt. Deze stoffen worden toegelaten door de Europese Unie en zouden bij kleine hoeveelheden onschadelijk zijn voor de gezondheid. Als wij dat lezen maken we toch echt al ons eten vers. Zo ook deze notenpasta. Geen pindakaas uit een potje, maar notenpasta van noten! Je moet wel even geduld hebben maar dan heb je ook wat 😉 .
De notenpasta kan je zeker 3 weken bewaren in een afgesloten pot buiten de koelkast.
De notenpasta is lekker voor op bijvoorbeeld een rijstwafel met een paar plakjes banaan.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram gepelde noten (ongebrand en ongezout)
  • 1 el kaneel
  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Voeg alle noten in een blender of keukenmachine
  2. Zet de machine aan voor gedurende 15 minuten. Blijf erbij en schraap af en toe de notenmix van de zijkanten van de kom
    (eerst zullen de noten worden fijngemalen in kleine stukjes, vervolgens wordt het een soort meel en als laatste komt er een bepaalde olie vrij die in de noten zit en wordt het een pasta
  3. Pas als het een pasta wordt voeg je er 1 el kaneel en een snuMe zeezout aan toe (met 250 gr. notenpasta kan je ongeveer 1 week smullen)
Geen reactie's

Geef een reactie