
17 okt Wortel pastinaak soep
45 minuten
–
WORTEL PASTINAAK SOEP
Het is weer een stuk kouder buiten geworden. Rond deze tijd is een lekker warm soepje daarom heerlijk. Wij maakte deze heerlijke wortel pastinaak soep voor jou. Een lekkere verse en zoete smaak om je vingers bij af te likken. Je kan een lekker soepje nemen als lunch of als diner met een volkorenbroodje erbij. Bewaar de rest van de soep in de koelkast voor een later moment in de week.
INGREDIËNTEN
- 2 pastinaken
- 300 gram wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- pijnboompitjes
- handje muntblaadjes
- 1 blokje groentebouillon
- 1 – 1,5 liter water
- peper en zout naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de wortels en pastinaken. Snijd ze in blokjes
- Voeg de gesneden blokjes in een ovenschaal, besprenkel wat met olijfolie, peper en zout en zet dit voor ongeveer 20 minuten in de oven
- Na 15 minuten snijd je de ui, en teentjes knoflook fijn. Fruit deze in een grote soeppan
- Kook alvast 1 tot 1,5 liter water (in de waterkoker)
- Als het water heeft gekookt voeg je dit toe aan de soeppan met de wortels en pastinaken. Voeg ook het bouillonblokje toe
- Roer af en toe door, na 25 minuten zijn de wortels en pastinaken zacht geworden
- Voeg de muntblaadjes toe en eventueel nog wat peper en zout
- Rooster in een pannetje de pijnpoompitjes (zonder olijfolie), houd deze goed in de gaten
- Met een blender meng je de soep tot een gladde massa
- Serveer de soep in een kom met de pijnboompitjes
Geen reactie's