Venkelsoep

Venkelsoep

Venkelsoep

45 minuten

1 persoon

Venkelsoep

Het is weer tijd voor een heerlijk soepje. Wij houden van eenvoudig te bereiden recepten en daar voldoet deze venkelsoep ook aan. Naast dat de venkelsoep eenvoudig te bereiden is heeft het ook een heerlijke smaak om bij weg te dromen.

INGREDIËNTEN

  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kraanwater
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1/2 el citroensap
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng 1 liter water aan de kook in de waterkoker
  2. Snijd de venkel, prei, ui en tomaat in blokjes
  3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de venkel, ui, prei en knoflook 10 minuten op laag vuur
  1. Na 10 minuten voeg je het gekookte water toe + de groentebouillonblokjes
  2. Voeg de tomaatblokjes toe aan de soep
  3. Laat de soep ongeveer 15 minuten op laag vuur zachtjes koken
  4. Na 15 minuten pureer je de soep met een blender of staafmixer
  5. Voeg naar smaak nog wat peper of zout toe
Geen reactie's

Geef een reactie