Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes

spinazieburger

Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes

Voorbereiding: 60 minuten
Kooktijd: 40 minuten

2 personen

SPINAZIEBURGER MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES

Spinazieburgers, wij zijn er dol op thuis. Ik maak dit dan ook regelmatig en je kan dit gerecht ook heel goed voorbereiden. De burgers kan je namelijk de dag van te voren al maken en bewaren in de koelkast. Dan staat je gerecht zo op tafel. De spinazieburgers kan je natuurlijk ook met quinoa of zilvervliesrijst serveren.

INGREDIËNTEN

  • 1 zoete aardappel
  • 450 gr diepvriesspinazie
  • 125 gr rode kidneybonen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr geraspte kaas
  • 60 gr paneermeel
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

1. Laat de spinazie al 1 dag van te voren ontdooien. Al het vocht moet uit de spinazie zijn alvorens je de burgers gaat bereiden

2. Doe de rode kidneybonen, de ui (in grove stukken hakken) en het teentje knoflook in een blender/keukenmachine. Voeg het mengsel met de spinazie in een schaal. Voeg ook het ei, de paneermeel en de geraspte kaas toe aan het mengsel. Meng alles goed door elkaar tot het een mooi geheel is

3. Nu kan je starten met het maken van de spinazieburger. Draai een aantal kleine ronde brugers van het mengsel tot het mengsel op is. Leg de burgers op een bord met bakpapier. De burgers gaan voor ongeveer 20 minuten in de koelkast om de burgers te laten opstijven.

4. Vervolgens bak je de burgers in een pan met roomboter of kokosolie (ongeveer 3-4 minuten per kant)

Klik HIER voor de bereiding van de zoete aardappelfrietjes

Geen reactie's

Geef een reactie