Quinoasalade met gerookte kip

Quinoasalade met gerookte kip

Quinoasalade met gerookte kip

20 minuten

1 persoon

Quinoasalade met gerookte kip

Maaltijdsalades. Je kan er oneindig mee variëren. Deze variant is met gerookte kip, avocado, quinoa en nog veel meer lekkere ingrediënten. En hij vult ook nog eens ontzettend goed door de voedzame ingrediënten die in de salade zijn verwerkt.

INGREDIËNTEN

  • 75 gram quinoa
  • 1 zak sla (veldsla, rucola of kiesvoor een krop sla)
  • 1/2 avocado
  • 1 ei
  • 1/2 gerookte kip
  • handje ongebrande enongezouten noten
  • 1/2 komkommer
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  1.  Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking
  2. Zet nog een ander pannetje met water op voor een hard gekookt eitje (wanneer het water kookt houdt dan ongeveer 6 minuten aan)
  1. Pak een bord en leg daar de sla op
  2. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes, de avocado in reepjes, het ei in plakjes en voeg dit toe bij de sla
  3. Voeg ook de noten toe aan de sla
  4. Nu is het tijd om de komkommerdressing te maken. Rasp een halve komkommer in een bakje en zorg dat het meeste vocht eruit is (je kan de komkommer even in een vergiet leggen)
  5. Voeg aan de geraspte komkommer 3 el griekse yoghurt, 1 geperst teentje knoflook en peper en zout naar eigen smaak
  1. Giet de quinoa af en voeg dit toe aan de sla
  2. Maak de salade af met de komkommerdressing
Geen reactie's

Geef een reactie