Portobelloburger met tartaar en frietjes

portobelloburger

Portobelloburger met tartaar en frietjes

45 minuten

1 persoon

Portobelloburger met tartaar en frietjes

Het bewijs dat een hamburger gezond en lekker kan zijn! Deze portobelloburger is een ware traktatie. Makkelijk te maken en een vrij korte bereidingstijd. Boordevol vitamine en mineralen. Wij zien alleen maar voordelen in dit gerecht.

INGREDIËNTEN

  • 1 tartaartje
  • 2 portobello’s
  • 1/2 zoete grote aardappel
  • 5 plakjes komkommer
  • 2 plakjes mozzarella
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1/2 rode ui, in ringen
  • handje rucola
  • peper en zout
  • tijm
  • olijfolie
portobelloburger

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de zoete aardappel (de schil kan je eromheen laten zitten) en snijd de aardappel in dunne frietjes
  3. Doe de frietjes in een bak en kruid deze naar smaak met paprikapoeder en zeezout. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en hussel alles goed door elkaar
  4. Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier (niet tegen elkaar aan) en schuif deze in de oven voor ongeveer 45 minuten
  5. Maak de portobello’s schoon met een keukenpapiertje en leg ze in een ovenschaal, voeg de plakjes mozzarella toe en een klein beetje tijm. (Na 30 minuten doe je de ovenschaal in de oven op een tweede rooster, zodat alles na 45 minuten eruit gehaald kan worden)
  6. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui
  7. Bak het tartaartje volgens de aanwijzing op de verpakking met een scheutje olijfolie
  8. Wanneer alles klaar is presenteer je de hamburger zoals op de foto. Eet smakelijk!
Geen reactie's

Geef een reactie