Pecankoekjes

Pecankoekjes

Pecankoekjes

25 minuten

Recept voor ongeveer 7 koekjes.
TIP: Bewaar voor iedere dag een koekje als healthy tussendoortje

PECANKOEKJES

Tja, wat doe je met dadels en pecannoten? Daar maak je koekjes van! Ik had nog erg veel pecannoten in huis liggen. En ja…natuurlijk zijn ze ongebrand en ongezout ;). Ik wilde hier een lekker tussendoortje van maken.

Ken jij ook de voordelen van de pecannoot? In de pecannoot zitten hoge hoeveelheden mineralen waaronder: Mangaan, Koper, Fosfor, Zink, IJzer, Magnesium en Kalium. Ook zitten er bepaald stoffen in de noot wat kanker tegen gaat en zorgt het ervoor dat je bloeddruk stabiel blijft. Reden genoeg om snel deze heerlijke pecankoekjes te maken!

INGREDIËNTEN

  • 175 gram pecannoten (ongebrand en ongezout)
  • 12 dadels (ontpit)
  • 2 el kaneel

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Ontpit de dadels en stop ze in een blender of keukenmachine
  3. Voeg daarbij de pecannoten toe en 2 el kaneel
  4. Zet de keukenmachine of blender nu aan voor 1 minuut
  5. Je houdt nu een plakkerig mengsel over met kleine brokjes
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm van het mengsel ongeveer 7 koekjes. Je kan hier en garneerring voor gebruiken om de koekjes mooi rond te krijgen. Ook kan je met een lepel een rond koekje vormen.
    TIP: maak de koekjes lekker dun zodat ze knapperig worden als je ze uit de oven haalt
  7. De koekjes gaan voor ongeveer 10 a 15 minuten in de oven.
  8. Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze lekker gaat opeten ;)!
Geen reactie's

Geef een reactie