Homemade muesli (granola)

homemade muesli

Homemade muesli (granola)

20 minuten

1 voorraad pot

homemade muesli

Homemade muesli, ook wel granola genoemd is zo ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Als je jouw eigengemaakte muesli eenmaal hebt geproefd zul je nooit meer muesli in de supermarkt kopen. Echt waar niet 😉 .
Je kan zoveel kanten op met het maken van je eigen muesli. Varieer daarom ook regelmatig met verschillende noten, superfoods, zaden en specerijen.
Om niet alles af te hoeven wegen staat overal lekker simpel een handje van dit, en een handje van dat bij….Enjoy!

INGREDIËNTEN

  • 150 gr havervlokken
  • 3 handjes gepelde noten(ongebrand en ongezout)
  • 1 handje kokosrasp
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje gojibessen
  • 1 handje rozijnen
  • 2 el kaneel
  • 7 a 8 el honing of agavesiroop

BEREIDINGSWIJZE

  1. Warm de oven voor op 170 graden
  2. Hak de gepelde noten grof met een mes
  3. Doe de havervlokken, noten, kokosrasp,pompoenpitten, kaneel en honing in eenkom
  4. Hussel alles goed door elkaar
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Verspreid de granola over de bakplaat enplaats in de oven voor ongeveer 20 minuten(na 10 minuten even omscheppen)
  7. Houd er rekening mee dat iedere ovenanders is. Houd dus goed in de gaten wantvoor je het weet is de granola aangebrand.
  8. Voeg tot slot een handje gojibessen enrozijnen toe en bewaar de granola in een afgesloten pot
1Reactie
  • Mijn eetschema • Believe In
    Geplaatst op 09:38h, 29 mei Beantwoorden

    […] = Granola, rozijnen en gojibessen met amandelmelk Ik maak altijd 2 keer per week een grote pot met granola. En ik moet je eerlijk bekennen, ik ben verslaafd aan granola en kan het iedere ochtend […]

Geef een reactie