Healthy Kipnuggets

Healthy Kipnuggets

45 minuten

1 persoon

HEALTHY KIPNUGGETS MET BROCCOLI

Ik hou van kipnuggets en quinoa! Het is ideaal als een vervanger voor rijst maar wist je dat je er ook oveNheerlijke kipnuggets mee kan maken? Quinoa is een bron van magnesium en bevat veel voedingsvezels. Ook bevat het onverzagdigde vetzuren en heeft het een lage glychemische index. Bijzonder healthy dus! Laten we eens gaan kijken hoe je er kipnuggets mee kan maken.

INGREDIËNTEN

  • 1 kipfilet (biologisch)
  • 100 gr quinoa
  • boekweit of amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 broccoli
  • ketchup
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar
  3. Maak 3 schaaltjes om de kipnuggets in te dopen. 1 schaaltje met meel, 1 schaaltje met een mengsel van de 2 eieren, 2 el ketchup en een klein beetje peper en zout en 1 schaaltje met de quinoa
  4. Snijd of knip de kip in blokjes en doop ze 1 voor 1 in de bakjes. Eerst in het mengsel van het ei en ketchup, vervolgens in het meel en tot slot door de quinoa
  5. Leg de kipnuggets 1 voor 1 gespreid op een bakplaat met bakpapier
  6. De kipnuggets gaan voor ongeveer 25 minuten in de oven
  7. Snijd ondertussen de brocolli in roosjes en kook in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  8. Serveer de kipnuggets met de broccoli op een bord en gebruik eventueel een klein beetje ketchup
Geen reactie's

Geef een reactie