Healthy Bananenbrood

bananenbrood

Healthy Bananenbrood

60 minuten

uit 1 bananenbrood haal je ongeveer 11 sneetjes
(ook geschikt om in te vriezen)

BANANENBROOD

Waarschijnlijk heb je er al over gehoord of gelezen: bananenbrood. Helemaal hot op dit moment en wij begrijpen dit wel! En waarom?

  • Het is vrij eenvoudig te maken
  • Er zitten alleen maar gezonde ingrediënten in
  • Het is erg lekker!

Genoeg om jou over te halen om het zelf te maken? Hieronder volgt het recept.

INGREDIËNTEN

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram verse dadels
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel bakmeel
  • 50 gram gemengde ongebrande ongezouten noten
  • Zout

BEREIDINGSWIJZE

1. Warm de oven voor op 175 graden

2. Maak een beslag van de bananen en de dadels. Haal bij verse dadels wel de pit er even uit. Het beslag kun je maken met een staafmixer of met een keukenmachine. Klop 3 eieren luchtig met zout. Meng deze door het beslag.

3. Maal de havermout fijn en voeg dit samen met de boekweitmeel toe aan het beslag. Zorg dat je een mooi beslag krijgt. De noten kun je in een boterhamzakje doen en vervolgens met de platte zijde van een mes kapot drukken. De noten hoeven niet helemaal fijn te worden, je mag lekkere stukken proeven in je brood!

4. Meng de noten door het beslag. Voeg de bakpoeder toe. Alles even mengen. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en zet het brood 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk! Wedden dat je het vaker zult maken 😉

Geen reactie's

Geef een reactie