GEVULDE PORTOBELLO MET QUINOA EN SPERZIEBOONTJES

Gevulde portobello met quinoa en sperzieboontjes

GEVULDE PORTOBELLO MET QUINOA EN SPERZIEBOONTJES

30 minuten

1 persoon

Gevulde portobello met quinoa en sperzieboontjes

 

De portobello smaakt heerlijk. Het is een grote, open champignon waar je veel leuke dingen mee kunt doen. Dit keer vulde wij de portobello met kip, groenten en geitenkaas. Op de foto is de portobello niet eens meer te zien 😉 . Je kunt er ook een lekkere hamburger van maken. Kortom een gezond, verantwoord en heerlijk avond maaltje.

INGREDIËNTEN

  • 75 tot 100 gram quinoa
  • 1 kipfilet (in blokjes)
  • 1 portobello
  • 100 gr sperzieboontjes
  • 3 harde stukjes geitenkaas
  • handje verse spinazie
  • 1/2 paprika
  • peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met wat peper en zout
  1. Snijd het steeltje uit de portobello, smeer de bovenkant in met een klein beetje olijfolie
  2. Leg de portobello alvast in een ovenschaal
  3. Kook de kip gaar en voeg vervolgens de spinazie, paprika en een klein beetje peterselie toe
  4. kook de sperzieboontjes in een pannetje met water in ongeveer 10 minuten
  5. Voeg het kip/groeten mengsel op de portobello en leg de geitenkaas blokjes erboven op
  6. De schaal gaat voor ongeveer 10 minuten in de oven
  7. Giet de boontjes en de quinoa af
  8. Leg alles op een bord en eet smakelijk

De portobello is een grote, smaakvolle, open champignon met een kastanjebruine hoed en een korte steel. De portobello is een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast is de portobello rijk aan vezels en koper.

Geen reactie's

Geef een reactie