Geroosterde paprikasoep

Paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

30 minuten

1 persoon

GEROOSTERDE PAPRIKASOEP

Een lekker soepje op het vuur voor bijvoorbeeld een zondag, heerlijk! Makkelijk om te bereiden en je kan er ook lekker heel de week kleine beetjes van eten als lunch of tussendoor.

INGREDIËNTEN

  • 2 rode paprika’s
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 liter bouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 hand verse basilicumblaadjes
    (als je wilt kokosmelk)

BEREIDINGSWIJZE

1. Leg de paprika’s op een bakplaat. Zet de oven aan op de grillstand (hoogste temperatuur). Sprenkel wat olijfolie over de paprika’s en zet ze in de oven. Als ze beginnen te kleuren draai je de paprika’s om.

2. Zet ondertussen 1 liter water op en doe daar twee bouillonblokjes bij.
Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe.

3. Zodra de paprika’s onder de grill vandaan komen doe je deze in een afsluitbare plastic zak. Laat even liggen voor een kwartiertje. Hierna kun je de velletjes van de paprika’s er zo afhalen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in de grote stukken. Voeg deze samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Pers een teentje knoflook uit boven de pan.

Soep van Paprika

4. Laat het geheel tien minuutjes zachtjes koken. Vervolgens haal je de pan van het vuur en laat gebruik je de staafmixer om er een mooie gladde soep van te maken. Proef de soep en voeg er naar eigen smaak zout en peper aan toe.

5. Ik ben zelf gek op kokos, dus als de soep klaar is kun je er een paar scheutjes kokosmelk aan toevoegen.

6. Serveer de soep in mooie kommen en maak het af met wat basilicumblaadjes.

Enjoy!

Geen reactie's

Geef een reactie