Eimuffins

eimuffins

Eimuffins

35 minuten

1 persoon
(tip: bewaar als lunch voor de rest van de week)

EIMUFFINS

Aangezien we allemaal ondertussen wel weten dat brood niet zo goed voor je is, eten we het toch wel heel veel in Nederland. En we vinden het erg lastig om de makkelijk gesmeerde boterhammen te vervangen door iets anders.
Maar wij willen je laten zien dat er zeker wel alternatieven zijn! Daarom zullen wij regelmatig lekker lunchgerechtjes plaatsen zonder brood, waarbij je dan ook niet meteen een keukenprinses hoeft te zijn.
Daarnaast kun je de eimuffins van te voren bereiden en in een bakje meenemen. Erg makkelijk dus!

INGREDIËNTEN

* Recept is voor 8 muffins.

  • 8 eieren
  • 1 Paprika
  • 2 Sjalotjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • 4 Cherrytomaatjes, door de helft gesneden
  • Bieslook
  • 8 plakken Ontbijtspek
  • Peper & Zout
  • Beetje fijngesneden rode peper naar eigen smaak toevoegen

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Je snijdt de groenten in blokjes en bakt deze in kokosolie.

3. De eieren klop je los in een kom en voeg hier een beetje water bij.

4. Meng de groenten vervolgens met de eieren en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de bieslook (kun je in kleine stukjes knippen met een schaar) toe.

5. Leg op de bodem van je vormpje een half plakje ontbijtspek. Vervolgens schep je het eimengsel erboven op en maak je het af met een half cherrytomaatje.

6. Zet de muffins nu ongeveer 25 minuten in de oven.
Als ze klaar zijn laat ze dan afkoelen met het deurtje van de oven op een kiertje. Zo voorkom je dat ze inzakken.

7. Als diner kun je ze serveren met een lekkere salade. Maar je kunt ze ook prima eten als ontbijt/ tussendoortje of lunch. Je kan er alle kanten mee uit. Wat betreft de vulling. Hier kun je lekker mee varieren! Voeg een keer wat champignons toe of prei.

Succes!

Geen reactie's

Geef een reactie