Courgettepasta met kip en kastanjechampignons

courgettepasta

Courgettepasta met kip en kastanjechampignons

40 minuten

1 persoon

COURGETTEPASTA MET KIP EN KASTANJECHAMPIGNONS

Ik kan geen genoeg krijgen van lekkere recepten met courgettepasta.
Ik wilde dit gerecht eerst serveren met een pesto, aangezien ik niet genoeg ingrediënten in huis had om de pesto klaar te maken ben ik gaan experimenteren met het toevoegen van komkommer en geitenkaas. Erg lekker al zeg ik het zelf.

INGREDIËNTEN

  • 1 biologische kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje zonnebloempitjes

INGREDIËNTEN SAUS

  • 1/2 komkommer

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 bakjes basilicum

  • 1 sjalotje

  • 45 gr. pijnboompitten

  • 75 ml extra vierge olijfolie

  • 1 handje peterselie

  • 40 gr. harde geitenkaas

    Maal alles bij elkaar fijn in de blender of keukenmachine tot een gladde saus

BEREIDINGSWIJZE

1. Handig is om als eerste de saus te bereiden. Gooi de ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine of blender, en klaar is je saus!

2. Snijd de kipfilet in blokjes en de courgette in dunne spaghetti plakjes. Wij gebruiken hier een spirelli voor.

3. Snijd de kastanjechampignons in grove stukken

4. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Bak de kip gaar in een pan met een klein beetje kokosolie. Voeg de kastanjechampignons toe en bak dit 3 minuten

5. Voeg de in dun gesneden plakken courgette toe. Zet het vuur niet te hoog want anders worden de courgette plakken te slap.Voeg ten slotten de pitten toe en laat alles nog even 2 a 3 minuten door bakken

6. Serveer de courgettepasta met de saus en eet smakelijk 😉

Geen reactie's

Geef een reactie