Appel haverkoekjes

Appel haverkoekjes

Appel haverkoekjes

Voorbereiding: 10 minuten

Oventijd: 30 minuten

1 persoon

Appel haverkoekjes

Oehh wat zijn ze lekker deze appel haverkoekjes! Heerlijk als tussendoortje bij een bakje koffie of thee. Ook hier moet je er natuurlijk niet teveel van achter elkaar eten maar deze koekjes zijn in ieder geval wel verantwoord en healthy zonder gekke toevoegingen, kleur en smaakstoffen, e-nummers en ga zo maar door. Geniet ervan!

INGREDIËNTEN

  • 2 zoete appels
  • 180 gr havermout
  • 60 gram rozijnen
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 50 gram boter
  • 1 el kaneel
  • mespuntje zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Rasp de appels
  3. Doe de geraspte appels in een grote kom en voeg hieraan de havermout, rozijnen, de helft van het amandelschaafsel (20 gram), boter, kaneel en het zout aan toe
  4. Kneed en meng tot een samenhangend geheel
  5. Van het deeg kan je ongeveer 14 koekjes maken. Maak je handen nat en rol kleine bolletjes
  6. Leg deze bolletjes op een bakplaat met bakpapier en druk de bolletjes plat met je handpalm
  7. Bestrooi de koekjes met de rest van het amandelschaafsel
  8. Bak de koekjes in 30 minuten  goudbruin. De koekjes kan je 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel
Geen reactie's

Geef een reactie